Wie ben ik

Arjan van der Sar

Als installatietechnisch adviseur richt ik me op ontwikkeling en commissioning van gebouwen. Dat kan voor (zorg)woningen, kantoren of utiliteitsbouw zijn.

Klanten waarderen mij om de brede kennis van alle onderdelen binnenn de installatietechniek. Dat is op gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en regeltechniek.

Binnen mijn bereik kan ik eventueel overleggen met specialisten op gebied van specifieke installaties.

Als zelfstandig ondernemer maak ik gebruik van mijn persoonlijke mogelijkheden en zet deze in voor de bouwsector.

Innovatie is voor mij belangrijk. Hiervoor lees ik veel vakliteratuur en kom met nieuwe ideeën. In combinatie met de ervaringen uit het verleden kijk ik of oplossingen toepasbaar zijn.

Ik neem graag deel aan een bouwteam om het project voor te bereiden en te realiseren. Dat doe ik door resultaatgericht te werken. Dat is er vooral op gericht om u zo lang mogelijk van het gebouw gebruik te kunnen maken.

CXPlanner

Om projecten administratief te kunnen beheren en toetsen maak ik gebruik van cxplanner.nl. Voor Nederland ben ik leverancier van deze software en betrokken bij de verder ontwikkeling hiervan.

Vrijwilligerswerk

Sinds 2020 werk ik ook als vrijwilliger bij de DBCA om samen met TVVL, ISSO en andere commissioning specialisten aan een nieuwe richtlijn voor commissioning in Nederland. Die zal waarschijnlijk dit jaar (2021) nog gepubliceerd worden.

Samen met de Deense Thomas Toftgaard werk ik aan een Europese standaard voor commissioning. Hiervoor heb ik de Deense standaard (DS3090) eerst vertaald naar het Nederlands. Bovenop de Nederlandse richtlijn van de DBCA pleit ik voor een overkoepelende Europese standaard zodat we op Europees gebied de commissioning in heel Europa op hetzelfde niveau kunnen krijgen.