Wie ben ik

Arjan van der Sar

Na 22 jaar dienstverband ben ik sinds februari 2020 zelfstandig installatietechnisch adviseur en richt ik me volledig op commissioning. Ik wil als zelfstandig ondernemer beter gebruik kunnen maken van mijn persoonlijke mogelijkheden en die inzetten voor de bouwsector. Innovatie is voor mij belangrijk in combinatie met de ervaringen uit het verleden. Mijn zelfstandigheid dank ik aan mijn vorige werkgevers; Priva Building Intelligence (gebouwbeheersystemen), de Parnassiagroep (Vastgoedbeheer),  Klictet (adviesburo).

Ik wil graag deelnemen aan uw team om het bouwproject voor te bereiden en te realiseren. Dat doe ik door mee te werken aan het resultaat die u voor ogen hebt en is er op gericht dat u zo lang mogelijk gebruik van het gebouw kan blijven maken.

Sinds een jaar werk ik als vrijwilliger samen met DBCA, TVVL, ISSO en andere commissioning specialisten aan een nieuwe richtlijn voor commissioning in Nederland. Die zal waarschijnlijk dit jaar (2021) nog gepubliceerd worden.

Samen met de Deense Thomas Toftgaard werk ik aan een Europese standaard voor commissioning. Hiervoor heb ik de Deense standaard (DS3090) eerst vertaald naar het Nederlands. Bovenop de Nederlandse richtlijn van de DBCA pleit ik voor een overkoepelende Europese standaard zodat we op Europees gebied de commissioning in heel Europa op hetzelfde niveau kunnen krijgen.